Kavun haz aylarında serinlik oluşturan ve hoş olan tadı ile herkesin beğenisini kazanmıştır. Kavun meyvesi A vitamini, C vitamini, Krom minerali ve İyot minerali açısından çok zengindir.
Hazmı edilmesi oldukça kolay bir besindir. Vücuda zindelik oluşturur. Göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Kavunun şu anki meyvesi ne kelek olgunlaşınca da kavun denilmektedir. Kavunun iki türlü yenmesi de çok faydalıdır. Kavunun hem hoş kokusu hem de mayhoş bir tadı vardır. Sulu ve çekirdekli olan yapısı sağlık olarak fayda sağlamaktadır.
Kavun’un bilinmeyen faydaları
- Kavunun içeriğinde yüzde 90 oranında su vardır. Vücutta hidrate olmayan ve sıvı dengesini korumaktadır.
- Düşük kalorisi bulunan bir meyvedir. Yağ bulunmamaktadır. Bu sebeple kilo kontrolü açısından önemli bir besindir.
- Lif açısından çok zengindir. Sindirimi yüksek oranda destekler. Sinirim sistemini iyileştirecek tokluk sağlamaktadır.
- Kavun’un içerisinde A vitamini ve C vitamini ve antioksidan bakımından çok zengindir. Bu antioksidan maddesi hücre hasarını önler. Serbest radikallerin zararını korumaktadır.
- Beta karoten vardır. Göz sağlığını korumaya yönelik bir besindir. A vitamini göz sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.
- Kavun cildin nem oranını korumaktadır. C vitamini vardır. Antioksidanlar sayesinde ciltte bulunan serbest radikaller ile savaşmaktadır. Bu durumda yaşlanma belirtisini azaltır.
- Potasyum içeriği olduğundan dolayı kan basıncını düzenler. Potasyum dengesini korur ve bu şekilde kan basıncını düşürülmesini sağlar.
- Kavun sindirimi kolaylaştırmaktadır. Şu ve lif içeriği sayesinde sindirim sistemini desteklemektedir.

