DOLAR

34,2942$% 0.51

EURO

37,2057% 0.39

STERLİN

44,7912£% 0.83

GRAM ALTIN

2.979,12%0,85

ONS

2.701,90%0,34

BİST100

9.052,75%0,56

a

2024 vergi paketi neleri kapsıyor ve ne zaman çıkacak?

En çok konuşulan gündem konulardan biri olan vergi paketi detayları yavaş yavaş netleşiyor. Vergi kayıp kaçağını önlemek ve vergilerin doğru alınması adına bazı yeni düzenlemelerin hayata geçmesi planlanmaktadır. Tüm vatandaşın aklında bu vergi paketinin son durumu nedir ve ne zaman çıkacağı soruları dolanmaktadır. Tüm detaylar haberin devamında…

ad826x90
ad826x90

Vergi paketi taslağına göre günlük hasılat tespitleri dikkate alınacaktır. Kayıt dışı çalışma, banka hesabı ve POS cihazı paylaşımı ile elden kira ödemelerine de ceza uygulanacaktır.

ad826x90

Yeni vergi paketi taslağı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde hazırlanmış olan bu düzenlemeyle kayıt dışı ekonomi ile mücadelede vatandaşların gönüllü uyumunu arttırma öngörülmektedir. 2024 yılı üçüncü çeyrekte hedeflenen vergi harcamaları gözden geçirilmiştir, etkin olmayan istisna ve bununla birlikte muafiyet ve indirimler kaldırılacaktır. Birçok alanda da yeni düzenlemelerin tüm hayatımızı etkileyeceğini söyleyebiliriz. Bu yeni düzenlemeler gelir, kurumlar, katma değer vergileri kanunları ile vergi usul kanunları, vergilemede adalet, eşitlik, öngörülebilirlik ve şeffaflık ilkeleri temelinde olacaktır.

Bu yeni uygulama ile vergi tabanının genişletilmesi ve tüm vatandaşın gönüllü olarak destek vermesine bu durumda da sade ve kolay uygulanabilir bir yapı oluşturmak amacıyla güncellenmesi yönünde düzenlemeler tüm hayatımıza geçirilecek ve orta vade de doğrudan vergilerin payı artırılmış olacaktır.

Kira vergileri hakkında yeni düzenleme!

En çok merak edilen gayrimenkul ve kira vergilendirmesi iki başlık altında toplamak gerekmektedir. Gayrimenkul değer artış kazancını gayrimenkul alış tarihi ile satış tarihi arasındaki süre beş yıl ise alış tarihindeki rakamsal değerin satış tarihindeki enflasyon verisi ile güncellenerek taşınması gerekmektedir.

ad826x90

Diğer önemli başlık ise kiralar konusudur. Her yıl verilen gayrimenkul sermaye irade uygulaması kaldırılarak tamamen kayıt dişini kayıt altına alarak sorumluluğun bankalara verilmesi planlanmaktadır. Tabii burada da hem ev hem de işyerleri için uygulanacak olan istisna rakamların kaldırılması planlanıyor. Diğer merak edilen konu ise %20 stopaj vergi iadesi konusudur. %20 stopaj kesin kesintisi üzerinden vergi iadesi alınmasında mümkün olacağını söylemek gerekmektedir. Burada yatırılan yıllık rakamlar önem kazanacaktır.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İslam Memiş’ten gram altının artacağı duyurusu geldi!

HIZLI YORUM YAP