DOLAR

34,2930$% 0.5

EURO

37,2236% 0.43

STERLİN

44,7466£% 0.75

GRAM ALTIN

2.988,51%1,17

ONS

2.712,33%0,73

BİST100

8.967,91%-0,38

a

Nedir bu kaldirik otu? Faydaları nelerdir?

Pek çok isminin olduğu bilinen kaldirik otu en çok daha hodan, ıspıt ve zılbıt olarak bilinmektedir. Bir çok kişinin belki de ilk kez duyduğu bu otun faydaları nelerdir haberin devamında birlikte bakalım…

ad826x90
ad826x90

Belki de pek çok kişinin ilk kez duymuş olduğu bu kaldirik otunun faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle de yumurta ile yapıldığında bir çok kişinin tadını çok beğendiği bir şeye dönüşebiliyor.

ad826x90

Kaldirik otunun faydaları nedir?

Kaldirik otu, sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır ve bunun yanında sinir ve strese de oldukça iyi gelmektedir. Kaldirik otu, uykusuzluk ve depresyon gibi problemlerin önüne geçmeye yardımcı olmaktadır ve balgam söktürücü özelliği sayesinde de öksürüklere çok iyi gelmektedir. Tüm bunların yanında boğaz ağrılarına giderilmesinde de oldukça etkilidir. Ayrıca kaldirik otu problemlerini hafifletmek konusunda ve böbrek üstü benzinin uyarılması da etkili olan bir bitkidir. Kalp ve damar sağlığını korur ve tansiyonu dengeler bir diğer faydası ise regli ağrılarına iyi gelir ve idrar sökücü özelliği bulunduğu için ödem oluşumunu engeller. Kaldirik otu kemik sağlığı için kireç atıcı özelliğiyle oldukça yararlıdır ve tohumlardan elde edilen yağ  ile de akne, sivilce, çatlak ve selülit gibi cilt problemlerini giderilmesine de etkili olur.

Eczanelerde satılıyor mu?

Genellikle eczanelerde satılan Hodan kapsülleri uyku bozukluğu, stres, iltihap, boğaz ağrısı ve kemik gelişimi gibi durumlarda kullanılabiliyor. Tüm bunların yanında her ne kadar eczanelerde satılan bir ürün olsa da her bitki gibi bu bitkiyi de tüketirken dikkatli olmak ve fazla tüketmekten kaçınmak gerekmektedir. Bu ot özellikle hamile kadınlar ve ciddi bir hastalığı olan kişiler tarafından tüketilmesi oldukça sakıncalıdır. Kaldirik otu tazeyken ıspanak gibi pişirebilen bir bitkidir. Pişirmeden önce iyice yıkanmalı ve yağ ile iyice kavrulunmalıdır. Bulutlar kavrulduktan sonra yukarıda bahsettiğiniz gibi üzerine takılabilir ve böylece hem protein hem lif hem de vitamin bakımından rengi ve sağlıklı bir öğünün olabilir. Bu öğünü hem akşam yemeği olarak hem sabah kahvaltısı olarak tüketebilirsiniz.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cildiye profesörü uyardı: “Tırnak dibinde görülen siyah leke, cilt kanseri öncüsü olabilir”Cildiye profesörü uyardı:

HIZLI YORUM YAP