DOLAR

34,2942$% 0.51

EURO

37,2057% 0.39

STERLİN

44,7912£% 0.83

GRAM ALTIN

2.979,12%0,85

ONS

2.701,90%0,34

BİST100

9.052,75%0,56

a

Bu besinler sayesinde bağırsaklarınız temizleniyor!

Bu haberimizde bağırsakları koruyan ve sağlıklı kalmasını sağlayan besinleri sizler için derledik. bu besinler bağırsak dostu besinler olmasının yanı sıra toksin ve ödem atmada da çok öncelikli sıralarda. Bu sindirim dostu besinler nelerdir haberin devamında birlikte bakalım…

ad826x90
ad826x90

Bilindiği üzere bağırsaklar sindirim sisteminin en önemli organlarından biridir. Bağırsak temizliği yapmak için kullanılan bir çok farklı yöntem olduğu görülmektedir. Fakat bu yöntemlerden en çok tercih edileni doğal bitkiler ile yapılan bağırsak temizliği yöntemidir.

ad826x90

Uzmanlar bu bitkilerin bağırsak sağlığa iyi geldiğini söylüyor!

Son yıllarda sıkça duyduğumuz kavramlardan biri de bağırsak temizliği kavramıdır. şüphesiz bu kavram bağırsaklardaki toksinlerin ve oluşmuş olan atık maddelerin doğal yöntemlerle vücuttan atılması anlamına geldiğini hepimiz bilmekteyiz. Bahsettiğimiz gibi bağırsak temizliğinde bir çok farklı yöntem olsa da doğal bitkiler ile yapılanı en çok tercih edilendir.

Yapılan bilimsel araştırmalarda bazı bitkilerin özellikle sindirim sistemini desteklemeye ve bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olduğu görülmüştür. Bu bitkiler bağırsakların florasını da dengeleyerek genel olarak bağırsak sağlığını iyileştirmeye oldukça katkıda bulunur. Bu bitkiler sindirim sistemini uyararak toksinlerin ve atık maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Fakat her şeyde olduğu gibi bu bitkileri kullanmadan önce de bir uzmana danışmak ve uzmanın önerisi doğrultusunda tüketmek çok önemlidir.

Bağırsak temizliği için etkili bitkiler nelerdir?

Bağırsak temizliğine yardımcı olabilecek ilk bitki nane diyebiliriz. Nane sindirim sistemini rahatlatır ve hazımsızlığı giderir. Ayrıca bağırsaklarda oluşan gazı ve şişkinliği de gidermeye yardımcı olur. Bir diğer bitki ise papatyadır. Papatya iltihap Öner ve bağırsak kaslarını gevşeterek krampları hafifletir. Zencefil bitkisi de mide bulantısını ve kusmayı önlemeye yardımcı olan bir bitkidir.

ad826x90

Zencefil bunun yanında sindirimi kolaylaştırarak bağırsak hareketlerini düzenler. Rezene de gaz şişkinliğini gidermeye yardımcı olan bir bitkidir ve bağırsak kaslarını da rahatlatır. Son olarak karahindiba bitkisi de bağırsak temizliğinde oldukça tercih edilen bir bitkidir. Karahindiba karaciğeri ve safra kesesini uyaran bir bitkidir. Bu özelliği sayesinde de sindirimi kolaylaştırır ve yağların emilimini arttırmaya yardımcı olur.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Acemi kasaplara uyarı: “Profesyonellere bırakın”

HIZLI YORUM YAP