DOLAR

34,2930$% 0.5

EURO

37,2236% 0.43

STERLİN

44,7466£% 0.75

GRAM ALTIN

2.988,51%1,17

ONS

2.712,33%0,73

BİST100

8.967,91%-0,38

a

Karanfil neye iyi gelir: Karanfilin mucizevi faydaları

Alternatif tıp tedavisinde sık olarak kullanılmakta olan karanfilin faydası sayarak sona ermiyor. İşte karanfilin bilinmeyen faydası...

ad826x90
ad826x90

Karanfil bitkisi caryophyllus familyasına ait bulunan bir bitkidir. Genel olarak baharat olarak kullanılır. Ana olarak Endonezya da üretilen karanfil tüm dünya mutfağında severek kullanılmaktadır.

ad826x90

Çiçek tohumundan elde edilmiş olan karanfilin güçlü kokusu ve acı bir tadı vardır. Özellikle alternatif tıp içerisinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Yemeklerin vazgeçilmezi karanfil

Karanfil özellikle yemek içerisinde tatlılarda baharat olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca çay ve sıcak içeceklerin içine eklenip aroma ve tadını arttırmak açısından kullanılmaktadır.

Karanfil aynı zamanda ağız sağlığını korunması içinde diş ağrısı ve ağız problemlerine karşı doğal olan bir çare olarak kullanılır.

ad826x90

Aynı zamanda sindirimi iyileştirmesi ve solunum yolları üzerinde etkili olması ve kan dolaşımını arttırıcı olması sebebiyle yemeklerde sıklıkla kullanılır.

ad826x90

Karanfilin mucizevi faydası

  • Yüksek antioksidan etkisi vardır. Bu sebepten dolayı vücutta bulunan serbest radikallerle bağ kurarak savaşır. Bu şekilde hücre hasar oranını azaltarak yaşlanma olma sürecini yavaşlatır.
  • Karanfil içinde bulunan besin vücutta bulunan inflamasyon yani enfeksiyon oranını azaltır. Romatizmal artrit gibi enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde sıklıkla tercih edilir.
  • Karanfil yağları ve esasları ağrıları hafifletmektedir. Ayrıca doğum yapma sırasında ve adet sancılarının azaltılmasında yardımcıdır.
  • Öksürük, bronşit ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının belirtilerini azaltır. Antiseptik özelliği bulunduğundan dolayı solunum yolu enfeksiyonları ile savaşmaktadır.
  • Mide bulantısı, gaz problemleri ve hazımsızlık sorunlarını giderilmesinde yardımcıdır. Sindirim sistemine destek olarak mide aşısını dengeler.
  • Karanfil metabolizmayı hızlandırır. Bu yüzden kilo kaybını destekler. Diyet programlarında rahatlıkla bulunabilir.
  • Kan şekerini düşürülmesinde rolü vardır. İnsülinin direnç miktarını azaltır. Diyanet yani şeker hastalığının kontrolü ve yönetim durumuna yardımcı olur.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yüksek tansiyona iyi gelecek 7 yaşam tarzı değişikliği

HIZLI YORUM YAP