DOLAR

34,1392$% -0.07

EURO

37,0929% -0.2

STERLİN

44,5266£% 0.19

GRAM ALTIN

2.952,22%0,53

ONS

2.692,00%0,68

BİST100

9.002,34%0,52

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dijital faşizmle karşı karşıyayız

Sosyal medya şirketlerinin militanlaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

ad826x90
ad826x90

Bugün Beştepe’de Kabine’yi toplayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan öncesinde AK Parti İnsan Hakları Eğitim Programı’na katıldı.

ad826x90

Hamas Lideri İsmail Heniyye’ye bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, Instagram ile günlerdir yaşanan sorunla ilgili önemli mesajlar verdi.

HEMEN SANSÜR UYGULUYORLAR: DİJİTAL FAŞİZMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Sosyal medya şirketlerinin militanlaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in yaptıklarını gizlemek için her yola başvurduklarını belirtti.

ad826x90

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, “Basit bir cümleye bile hemen sansür uygulamayı kendileri için görev addediyorlar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız”ifadelerini kullandı.

ad826x90

“BU ŞİRKETLER FİLİSTİN’İN ŞANLI DİRENİŞİNE AÇIKÇA SAVAŞ AÇMIŞTIR”

Şirketlere yapılan uyarılara rağmen terör örgütlerinin sosyal medyayı rahatça kullandığına da vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her türlü fuhşiyatı, ahlaksızlığı özgürlüğe alıp teşvik eden şirketler, Filistin halkının şanlı direnişine sanal alemde açıkça savaş açmıştır. Gelinen noktada şirketlerin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına şahit oluyoruz. Bu tavra esasen yeni tanıklık etmiyoruz. Uyarılarımıza rağmen tüm terör örgütleri bu mecralarda at koşturuyorlar. Milletimizin inancına alenen hakaret ediyorlar. Suç ve terör şebekeleri bu mecralarda istedikleri propagandayı yapıyorlar.” dedi.

“GEZİ OLAYLARINDA İSTANBUL’DA KAMP KURANLAR, GAZZE’DE ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR”

Sosyal medya şirketleriyle arzu edilen iş birliğinin tam anlamıyla gerçekleştirilemediğini de belirten Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

ad826x90

Her şey gözlerimizin önünde yaşandı ve yaşanıyor. Gazeteciler katledildi, uluslararası basın kuruluşları ses çıkarmadı. Batı demokrasilerinde demokrasi gelmedi. Çocuklar, kadınlar, daha ağzı süt kokan bebekler öldürüldü, insan haklarından dem vuranlardan kayda değer itiraz yükselmedi. Gezi olayları sırasında İstanbul’a kamp kurup 24 saat canlı yayın yapanlar, 10 aydır Gazze’de üç maymunu oynuyorlar.

“ELLERİNDEKİ İMKANLARA RAĞMEN MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNÜ KESECEK HİÇBİR ŞEY YAPMIYORLAR”

İsrail vahşetini gizlemek için her yola başvuruyorlar. Sosyal medya şirketleri gemi azıya çekti, militanlaştılar. Basit bir cümleye bile hemen sansür uygulamayı kendileri için görev addediyorlar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. İsmail Haniye’nin şehadeti bize düşünce hürriyetinin sınırlarını, Batılı ülkelerde İsrail kaprislerinin belirlediğini çok net göstermiştir. Her türlü fuhşiyatı, ahlaksızlığı özgürlüğe alıp teşvik eden şirketler, Filistin halkının şanlı direnişine sanal alemde açıkça savaş açmıştır. Gelinen noktada şirketlerin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına şahit oluyoruz. Bu tavra esasen yeni tanıklık etmiyoruz. Uyarılarımıza rağmen tüm terör örgütleri bu mecralarda at koşturuyorlar. Milletimizin inancına alenen hakaret ediyorlar. Suç ve terör şebekeleri bu mecralarda istedikleri propagandayı yapıyorlar. İtibar suikastları sebebiyle şimdiye kadar binlerce insanın hayatı karardı. Bu şirketler ellerinde her türlü imkan olduğu halde mağduriyetlerin önünü kesecek etkili hiçbir adım atmadı. İsteksizlikleri halen devam ediyor. İlgili kurumlarımızla rahatsızlığımızı dile getirdik, diyalog hattı kurduk. Arzu edilen işbirliğini henüz tam manasıyla tesis edemedik. Burada rahatsız edici bir diğer durum ülkemizdeki muhalefetin kaypak tutumudur.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’deki göçmen sayısı açıklandı

HIZLI YORUM YAP