DOLAR

34,2063$% 0.2

EURO

37,0793% 0.01

STERLİN

44,5737£% 0.23

GRAM ALTIN

2.973,44%0,66

ONS

2.706,48%0,52

BİST100

9.002,34%0,52

a

Nedir bu K vitamini? En çok hangi besinlerde vardır?

K vitamini kan pıhtılaşmasının korunmasında önemli bir rol oynar veya da çözünen de bir vitamindir. K vitamini K1 ve K2 vitamini olarak da iki farklı formda karşımıza çıkar. K vitamini en çok hangi besinlerde bulunur haberimizin devamında tüm detayları inceleyelim…

ad826x90
ad826x90

Bilindiği üzere K vitamini en çok da kan pıhtılaşmasını önleyici bir vitamin olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm vatandaşların K vitamininin hangi besinlerde olduğunu ve K vitamininin insan vücuduna hangi faydaları sağlayacağını merak ettiğini düşünüyoruz.

ad826x90

K vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır?

K vitamini en çok ıspanak, pazı, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, karnabahar, karalahana, kuşkonmaz, şalgam, pancar yaprağı, marul, maydanoz ve hindiba gibi sebzelerde bulunmaktadır.  

K vitamini bunların yanında bezelye, kuşkonmaz, taze fasülye, soya ve Meksika fasulyesi de bulunur. K vitamini kırmızı et, beyaz et, ciğer ve böbrekte de bulunuyor.

K vitamini son olarak yumurta, süt ve süt ürünleri, çilek, üzüm, kivi, böğürtlen, yaban mersini, avokado, incir, nar, erik, elma, fındık, ceviz, kaju, buğday ve yulaf unu ve sızma zeytinyağ da bulunmaktadır.

ad826x90

K vitamini faydaları nedir ve K vitamini eksikliğinde neler olur?

Kan vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlar ve vücuttaki kan akışkanlığını kontrol ederek kanın pıhtılaşmaması için gerekli olan proteinlerin üretilmesine yardımcı yardımcı olur. K vitamini kalp hastalıkları riskini azaltır ve kalp sağlığın destekleyen ve koruyan arterlerin esnekliğini de arttırmış olur. K vitamini kemiklerin güçlenmesine de yardım eder ve yaralarında hızla iyileşmesine yardımcı olur. K vitamini son olarak bilişsel yeteneğimizi korumamızı sağlar.

ad826x90

K vitamini eksikliğinde deride nokta nokta veya büyük morluklar oluşabilir. Tırnak altında kanamalar ve diş etlerinde de kanamalar görülebilir. K vitamini eksikliğinde vücudun iç organlarında kanama ve Bağırsaklarda kanamaya bağlı koyu renk dışkılar görülebilir. İdrarda kan görülebilir ve yaralanma, enfeksiyon veya cerrahi girişim bölgelerinde aşırı kanama gözlemlenebilir. K vitamini eksikliği en çok da yeni doğan bebeklerde görülür. Yeni doğan bebeklerde K vitamini eksikliği belirtilerini beyin kanaması, burun kanaması ve göbek kordonu olduğu bölgede kanama şeklinde gözlemlenebilir.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bu sıcaklarda güneş gözlüğü takmayı ihmal etmeyin!

HIZLI YORUM YAP