39,1011$% 0.04
44,4609€% 0.52
53,0381£% 0.6
4.202,41%1,95
3.357,37%1,93
9.356,04%-1,26
K vitamini en çok ıspanak, pazı, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, karnabahar, karalahana, kuşkonmaz, şalgam, pancar yaprağı, marul, maydanoz ve hindiba gibi sebzelerde bulunmaktadır.
K vitamini bunların yanında bezelye, kuşkonmaz, taze fasülye, soya ve Meksika fasulyesi de bulunur. K vitamini kırmızı et, beyaz et, ciğer ve böbrekte de bulunuyor.
K vitamini son olarak yumurta, süt ve süt ürünleri, çilek, üzüm, kivi, böğürtlen, yaban mersini, avokado, incir, nar, erik, elma, fındık, ceviz, kaju, buğday ve yulaf unu ve sızma zeytinyağ da bulunmaktadır.
Kan vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlar ve vücuttaki kan akışkanlığını kontrol ederek kanın pıhtılaşmaması için gerekli olan proteinlerin üretilmesine yardımcı yardımcı olur. K vitamini kalp hastalıkları riskini azaltır ve kalp sağlığın destekleyen ve koruyan arterlerin esnekliğini de arttırmış olur. K vitamini kemiklerin güçlenmesine de yardım eder ve yaralarında hızla iyileşmesine yardımcı olur. K vitamini son olarak bilişsel yeteneğimizi korumamızı sağlar.
Bu sıcaklarda güneş gözlüğü takmayı ihmal etmeyin!