DOLAR

34,2063$% 0.2

EURO

37,0793% 0.01

STERLİN

44,5737£% 0.23

GRAM ALTIN

2.973,44%0,66

ONS

2.706,48%0,52

BİST100

9.002,34%0,52

a

Sevilen ‘Antidepresan’ şarkısı çalıntı mı?

Merve Holefter geçtiğimiz günlerde ‘Antidepresan’isimli şarkısının çalıntı olduğunu iddia ederek sevilen şarkıcı Mert Demir’e 2 milyon 10 bin liralık tazminat davası açmıştı.

ad826x90
ad826x90

Merve Holefter geçtiğimiz günlerde ‘Antidepresan’isimli şarkısının çalıntı olduğunu iddia ederek sevilen şarkıcı Mert Demir’e 2 milyon 10 bin liralık tazminat davası açmıştı. Kendisine ait olan ‘Alınsam’ adlı şarkısının nakarat melodisinin ‘Antidepresan’da şarkısında kullanıldığını ifade eden Merve Holefter,  Mert Demir tarafından maddi ve manevi zarara uğradığını iddia etti. Detaylar haberin devamında…

ad826x90

Merve Holefter ‘Alınsam’ adlı şarkısının nakarat melodisini söz yazarı ve şarkıcı olan Mert Demir’in izinsiz bir şekilde ‘Antidepresan’ adlı şarkı şarkısında kullandığını iddia etti. Bu durumun ardından Merve Holefter ‘mali ve manevi haklara tecavüz’ suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mert Demir’e büyük şok!

Merve Holefter Mabel Matiz ve Mert Demir’in seslendirdi ‘Antidepresan’ın’ isimli parçanın nakaratı ile kent eseri olan ‘Alınsam’ şarkısı arasında önemli ölçüde bir benzerlik olduğunu fark etti. Bunun üzerine Merve Holefter Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne başvurarak bu benzerlik için inceleme talebinde bulundu. Oluşturulan teknik bilim raporundaki inceleme sonucunda şarkıların nakarat kısımlarının birebir benzerlik taşımış olduğu tespit edildi.

Merve Holefter’in avukatının yapmış olduğu açıklamada müvekkil tarafından Mert Demir’e ulaşmaya çalıştığını kendisinin maddi ve manevi haklarına tecavüzüne son vermesini talep ettiğini ancak bu taleplerinin Mert Demir tarafından dikkate alınmadığını ifade etmiştir. Avukat ifadelerine devam ederken toplamda 2 milyon 10 bin lira tazminatını faiziyle birlikte Mert Demir’den tahsilini istediğini ayrıca ilgili kurumlara yazı yazarak bu şarkının ne kadar dinlendiğini Mert Demir’in ne kadar gelir elde ettiğini ve müvekkilinin yoksun kaldığı kazancın tespitini de talep ettiğini ifade etti. 

ad826x90

Antidepresan isimli şarkı orijinaldir!

Bu ifadelerin ardından Mert Demir ise ‘Antidepresan’ isimli şarkıyı meslektaşı Mabel Matiz ile meydana getirdiklerini ve bu eserin bir çok ödüle layık görüldüğünü özgün ve orijinal olduğunu belirterek davasının reddini istedi. Mahkemeye ulaşmış olan bilirkişi raporunda Merve Holefter’e ait şarkının oluşturma tarihinin ‘Antidepresan’ şarkısından önce olduğu ifade edildi. İki eserin notalarının benzer olduğunun anlatıldığı raporda Merve Holefter’in tazminat talep hakkının olduğu açıklanmış oldu.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pop müziğin sevilen şarkıcısı Hande Yener Marmarislilerle buluştu

HIZLI YORUM YAP