DOLAR

34,2220$% 0.22

EURO

37,0948% -0.03

STERLİN

44,7143£% 0.31

GRAM ALTIN

2.960,32%0,21

ONS

2.694,08%0,06

BİST100

9.002,34%0,52

a

Sonunda kabızlığa çözüm bulundu!

ad826x90
ad826x90

Bilindiği üzere kabızlık sindirim sisteminin yavaş çalışması sonucunda bağırsak hareketlerinin azalması ve dışkının sertleşmesi ile ortaya çıkan fazlasıyla rahatsız edici bir durumdur. Bu duruma çözüm bulmak isteyen araştırmacılar bazı besinlerin bu sorunu doğal yollarla çözebileceğini ifade ettiler. Detaylar haberin devam…

ad826x90

Bir çok kişinin problemi olan ve uzun süreler rahatsızlık veren kabızlığın çözümünü uzmanlar doğal besinler ile çözebileceklerini açıkladılar. Kabızlığın çözümü olabilecek bu doğal besinler ile beslenildiğinde çözüm olabilme ihtimali fazlasıyla yüksek.

Kabızlık problemini çözen besinler!

Kabızlık pek çok insanın ara ara yaşadığı yaygın olan bir sindirim problemidir. Kabız olan kişi doğru besinleri tüketerek bağırsak hareketlerini düzenleyebilir ve kabızlıklıktan kurtulabilir. Kabızlığı gidermeye yardımcı olan başlıca besinleri bu haberimize derledik.

Öncelikle lif, kabızlığı en büyük düşmanıdır. Lifli gıdalar ile beslenirsek bağırsak hareketlerini arttırmış oluruz ve dışkının yumuşamasını sağlayarak kolay bir şekilde geçişinde gerçekleştirmiş oluruz. Bunun yanında tam tahıllar yani yulaf, arpa, kepekli ekmek, tam buğday makarna gibi tam tahıllı yüksek lif içeren besinler ile beslenirsek kabızlık problemini en aza indirmiş olabiliriz. Özellikle meyve ve sebzelerden elma, armut, çilek ve ahududu gibi meyveler lif bakımından oldukça zengindir. Sebzeler ise brokoli, havuç, kabak ve ıspanak gibi sebzeler de kabız olan kişinin sindirimine rahatlatır.

ad826x90

Su içmek kabızlığı önler mi?

Her insan yeterli miktarda su içmelidir. Sindirim sisteminin düzgün çalışabilmesi için günlük yeterli miktarda su tüketmek oldukça önemlidir. Su lifin Bağırsaklarda hareket etmesine yardımcı olur ve bu sayede de dışkı yumuşamasını sağlar.

ad826x90

Günde en az herkes için sekiz bardak su içmeye özen gösterilmelidir. Aslında kabızlık doğru beslenme alışkanlıkları ile büyük ölçüde önlenebilir ve tedavi edilebilir. Lif açısından zengin gıdalar, yeterli su tüketimi, probiyotikler ve sağlıklı yağlar ve bunların yanında bazı meyve ve Sebzeler kabızlığı gidermede oldukça etkili olabilir. Bu besinleri beslenme alışkanlığınız olarak yaşamınıza kattığınız ölçüde sindirim sağlığınızı desteklenir ve kabızlık sorunundan kurtulmuş olursunuz. Fakat kronik kabızlık durumunda bir sağlık profesyonellerine danışmak önemlidir.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Nedir bu beta karoten?

HIZLI YORUM YAP