DOLAR

34,1494$% -0.05

EURO

37,0542% -0.26

STERLİN

44,5569£% 0.23

GRAM ALTIN

2.955,86%0,66

ONS

2.692,75%0,72

BİST100

9.002,34%0,52

a

Sade yağ mucizeler yaratıyor!

Yağlar insan vücudunun beslenmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Toplumda yanlış düşüncelerin aksine doğru ya ile beslenmemizin vücudumuza oldukça önemli katkıları vardır. Sade ya fonksiyonel bir besin olarak ifade edilmektedir. Sade yağın özelliklerine mi faydalarını haberin devamını da inceleyelim…

ad826x90
ad826x90

Sade yağ sayesinde vücutta yağ birikimimiz azalmış oluyor ve sindirimimiz düzenleniyor. “Ghee”  olarak bilinen sade yağ insan vücudunun beslenme basamaklarında oldukça önemli bir yere sahiptir.

ad826x90

Sade yağ nasıl elde edilir?

Sağlıklı ve beslenmesi doğru olan yağlardan biri olarak son günlerde öne çıkan yağ türlerinden biri de sade yağdır. Sade ya bir tür aratılmış tereyağıdır. Tereyağının uzun bir süre düşük sıcaklıkta eritilmesi ile birlikte süt proteinlerinden ayrıştırılır ve bu şekilde kalan kısma sade yağ denir. Aslında sade yağın kullanımı çok eski zamanlara dayanmaktadır. Hindistan’da kültürel bir öneme sahip olan sade yağ bunların yanında da bazı bölgelerde yenileyici, yaşlanma karşıtı ve besleyici yönü ile oldukça tercih edilmektedir. Sade yağ yüksek ısıya dayanıklıdır ve kolay kolay bozulma özelliği yoktur. Sade yağ kızartma ve soteleme gibi yüksek ısı olması gerektiren yemekler için daha da ideal bir yağ çeşididir.

Sade yağın ne tür faydaları vardır?

Sade yağ bağırsaklarda ki problemli bölgeleri iyileştirir ve sindirim sistemini olumlu yönde destekler. Bunun yanında bağırsak hareketlerini de düzenler. Bunun yanında sade yağ süt proteini kazein ve süt şekeri laktoz intoleransı olan kişiler için tereyağı yerine kullanılacak en uygun alternatif yağdır. Son dönemlerde sıklıkla karşılaştığımız şeker diyetlerinde tereyağı yerine sade yağ kullanıldığını görmekteyiz. Sade yağ zeytinyağı gibi diğer yağlar ile dönüşümlü olarak kullanıldıklarında bebekler ve çocukların da sağlıklı gelişimine katkı sağlayabileceği gözlemlenmiştir. Bağışıklık sistemini güçlendiren sade yağ vücutta yağ birikimini azaltır, diyabete karşı koruyucu hale getirir ve kas gelişimini arttırarak muhtemel olan bütün faydaları sağlamış olur. Son olarak sade yağın özellikle doymuş yağ asitleri bakımından zengin olması nedeniyle kolesterolü olumsuz etkilememesi açısından dengeli ve sınırlı tüketilmesi de önerilmiştir.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bu baharat sayesinde tümörler yüzde 85 küçülüyor!

HIZLI YORUM YAP