DOLAR

34,1488$% -0.06

EURO

37,0713% -0.24

STERLİN

44,5766£% 0.25

GRAM ALTIN

2.951,79%0,52

ONS

2.689,70%0,60

BİST100

9.002,34%0,52

a

O maliyetleri artık SGK karşılayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapmış olduğu yeni açıklamaya göre, Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılmış olan yeni düzenleme doğrultusunda muayene ve test sonuçlarının incelenmesi, elektronik reçete ve raporlar gibi sunulan hizmetlerin tüm maliyetlerini artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağı duyuruldu. Detaylar haberin devamında…

ad826x90
ad826x90

Bahsettiğimiz uygulamayı artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşılayacak ve bu sayede her vatandaşa ücretsiz sağlanmış olacak. Bu açıklanan durum sayesinde de Türkiye’de sağlık hizmetlerine erişim alanında önemli bir adım atılmış oldu.

ad826x90

Vatandaşlar sağlık hizmetlerine daha kolay erişecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamış olduğu ifadesinde artık uzman doktorların gerçekleştirdiği uzaktan muayene ve değerlendirme işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını duyurdu. Bunun üzerine de Sağlık Uygulama Tebliği’nde gerçekleştirilen bu değişiklik tüm vatandaşların bu zorlu sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını ve faydalanmasını sağlayacağı bir gelişme oldu. Bakan Vedat Işıkhan, bu yenilik sayesinde SGK’nın sağlık alanındaki yenileşme için verdiği çabanın göstergesi olduğunu ifade etti. Sosyal medya üzerinden açıklanmış olan bu duyuru sayesinde hem hekimler hem de hastalar için yeni avantajlar sunacağını açıkladı. Bu yeni uygulama ile uzman hekimler hastaların durumunu daha iyi takip edebilecekler.

Yeni düzenleme ile uzaktan muayenede SGK kapsamı içinde!

Haberimize göre Sağlık Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliği’nde önemli ve yeni bir güncelleme hayata geçirerek, uzman doktorlar tarafından uzaktan hasta değerlendirme hizmetlerini de geri ödeme kapsamına almış oldu. Yapılan bu yeni düzenleme sayesinde bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm hastaların muayene, tetkik sonuçları ve elektronik reçete ve son olarak rapor gibi hizmetlere uzaktan erişmeleri sağlanmış olacak. Bu uygulamanın ikinci ve üçüncü basamak kamu hastanelerinde sunulacak olan bu hizmetler, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından finanse edilecektir. Bu adımın özellikle pandemi döneminde gözlemlenen sağlık hizmetlerine ihtiyacı karşılamak ve bu hizmetlerin erişilebilirliğini arttırmak için atıldı. Tüm hastalar artık evlerinde sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmaları sağlanmış olacak. Son olarak bu düzenleme sayesinde sağlık sağlık hizmetlerinin verimliliği artmış olacak.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ATM’ye gidenler eli boş döndü!

HIZLI YORUM YAP