DOLAR

34,1488$% -0.06

EURO

37,0713% -0.24

STERLİN

44,5766£% 0.25

GRAM ALTIN

2.951,79%0,52

ONS

2.689,70%0,60

BİST100

9.002,34%0,52

a

Bu baharat sayesinde tümörler yüzde 85 küçülüyor!

Baharatlar üzerine yapılmış olan araştırmalar sonucu bu baharatların sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmüş oluyoruz. Bir bitkinin kansere karşı koruyucu etkisinin açıklanmasının ardından büyük bir ses getirdi.  Detaylar haberini devamında…

ad826x90
ad826x90

Araştırmacılar bu bitkilerin kanser hücrelerinin en büyük düşmanı olduğunu ve ayrıca kontrol gruplarına kıyasla tümörlerin sıklığında yaklaşık %53 düşüş gözlemlediklerini ifade ettiler.

ad826x90

Bu bitkilerin kanser hücrelerini engelliyor!

Antioksidan özelliklere sahip bu bitkilerden biri de kekiktir. Kekik bitkisinin hücreleri kansere karşı koruyan antioksidan özellikleri bulunuyor. Araştırmalara göre kekiğin kanser hastalığının ilerlemesini ve gelişimini etkileyebileceği iddia ediliyor. Kansas Üniversitesi’nde yürütülen bir proje doğrultusunda kekiğin ve biberiyenin de aynı şekilde bilinen kanserojen maddelere karşı güçlü bir koruyucu etkisi olduğu keşfedilmiştir. 

Bu çalışma yemeklerin içine biberiye özleri eklenmesi ile kanserojen maddeleri yüzde otuz ile yüzde yüz azaltabileceğini göstermiş oldu. Yine başka bir üniversitede yapılan araştırmaya göre biberiye de bulunan bir maddenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kanserle ilgili hormon üretimini azalttığını ifade etti.  Biberiye bitkisi kanser hücrelerinin girmesini yavaşlatır ve o bölgelerde antioksidan olarak çalışmasını sürdürür. Yapılan bir diğer araştırmalara göre ise biberiye kanserli hücreleri çoğalması durdurarak tümör büyümesini de sıfıra indirebilir.

Mucizevi bitkiler umut saçıyor!

Bir dergide yayınlanmış olan makaleye göre biberiyelerin kanser ve diğer kanser türleri üzerinde koruyucu etkilerini gösteren durumları açıklanmıştır. Tüm bu araştırmalar biberiye Özü ve bileşenlerinin kanser olma riskine azaltan hayvan ve hücre çalışmalarını inceledi. Yine araştırmalar gösteriyor ki biberiyenin kolon kanserine, meme kanserine, karaciğer kanserine, mide kanserine, melonom kanserine ve lösemi hücrelerinin gelişimini durdurma özelliğine sahip olduğunu keşfetmiş oldular.

ad826x90

Yapılan bir deneyde ağızdan alınan biberiye özünün farelerde tümör büyümesini yüzde 46 oranında azalttığı gözlemlenmiştir. Haberimizin sonuna geldiğimizde ise bir çok bitki ve baharat içinde bulundurdukları antioksidan bakımından fazlasıyla zengin oldukları birlikte kullanılabilir. Bu bitkiler mercanköşk bitkisi, kekik bitkisi, fesleğen bitkisi, nane bitkisi, adaçayı bitkisi, kekik bitkisi ve biberiye bitkisidir.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sağlık Bakanlığı’nın Kurban Bayramı önlemleri: Hizmetler aksamayacak!

HIZLI YORUM YAP