DOLAR

34,2748$% 0.45

EURO

37,2281% 0.45

STERLİN

44,7724£% 0.81

GRAM ALTIN

2.987,14%1,12

ONS

2.711,91%0,72

BİST100

8.939,95%-0,69

a

Fındığın faydaları saymakla bitmiyor!

Türkiye’nin üretiminde öne çıktığı fındığın bilinen ve bilinmeyen bir çok faydası bulunuyor. Sinir sistemi hastalıklarından kansere kadar bir çok derde deva olan fındığın tüm faydalarını sizler için derledik. Tüm detaylar haberin devamında…

ad826x90
ad826x90

Türkiye bir fındık cenneti!

Dünyaya bakıldığında fındık üretiminde Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Hem lezzeti bakımından hem de sağlığa faydası sebebiyle tüm vatandaşlar sıkça fındık tüketimi gerçekleştiriyor. Bir çok merak edilen soru gibi vatandaşlar her gün arama motorlarına fındık yemenin faydaları nelerdir, aç karnına fındık yemenin faydaları ve çiğ fındığın faydaları nelerdir gibi araştırmalar yapıyor. Bilindiği üzere Karadeniz bölgesinden tüm ülkemize ve hatta dünyaya ulaştırılan fındık yaygın olarak birine özelliğiyle tam bir enerji deposudur.

ad826x90

Faydalı ve doğal yağlar içeren fındık sağlıklı beslenme tutkusu olan her bireyin beslenme ritüeli de mutlaka bulunuyor. Vitaminler ve mineraller bakımından oldukça zengin olan fındık yeterli ve dengeli miktarda tüketildiğinde sağlıklı bir kişinin gün içinde ihtiyaç duyduğu enerjinin ve proteinin büyük bir bölümünü karşılamış oluyor. Özellikle bedensel ya da zihinsel olarak yorgunluk hisseden konsantrasyon sorunu olan kişilere günde 8-10 adet fındık tüketmeleri öneriliyor. Hatta bu bilgilere ilaveten açık yaraların daha hızlı kapanması, tedavi görülen hastalıkların daha kısa sürede iyileşmesi için de düzenli olarak fındık tüketmek çok fayda sağlıyor.

Fındık kanser ile mücadele ediyor!

Fındık yukarıda bahsedilenlerin dışında kalp ve damar sağlığını da koruyor. Fındık doymamış yağlar bakımından oldukça zengindir ve doymamış yağlar da kalp damar sağlığı için çok önemli bir ihtiyaçtır. Vatandaşlar düzenli olarak olarak fındık tükettiklerinde kalp krizi geçirme riskini oldukça azaltabilirler. Tüm bunlarla birlikte fındığın içerisinde bulunan omega üç yağ asitleri de damar sağlığını ve dolayısıyla kalp sağlığını oldukça destekliyor. Belki de fındığın en önemli faydası kanserle savaşıyor olmasıdır. E vitamini ve manganezin kansere önleme kanserli hücrelerin oluşumunu önleme özelliği bilinmektedir. Fındık da bulunan ev vitamini ve mangazenden faydalanıp başta mesane kanseri olmak üzere pek çok kanser türünü önleyebilirsiniz.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kurbanlık seçerken dikkat: Uzmanından şap ve tüberküloz uyarısı

HIZLI YORUM YAP