DOLAR

34,1862$% 0.17

EURO

37,2070% 0.02

STERLİN

44,7574£% 0.27

GRAM ALTIN

2.958,86%0,17

ONS

2.692,68%0,00

BİST100

9.002,34%0,52

a

Yeni vergi paketi yayınlandı! İçeriğinde neler var!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından üzerinde uzun zamandır çalışıldığı haberi yayılan yeni vergi paketi sektör temsilciler arasında merak konusu olmaya devam ediyor.

ad826x90
ad826x90

Gayrimenkul borsa ve daha bir çok sektörü etkileyecek olan bu yeni paketin detayları henüz netleşmedi. Bilindiği üzere hükümet vergi sisteminde eşitliği ve adaleti sağlamak için yeni bir paket hazırlıyordu. Bu paketin detaylarını haberin devamında birlikte inceleyelim…

ad826x90

Vergi reformu hazırlandı mı? Bu reform kimleri ilgilendiriyor?

Bilindiği üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üzerinde uzun zamandır çalışılan vergi paketini tüm vatandaş merakla bekliyor. Herkesin merakla beklediği ve sürekli gündeminde tuttuğu vergi paketinde bir çok yenilik üzerinde çalışıldı ortaya çıktı. Tüm vatandaşın gündeminde vergi paketi var. Her sektörü etkileyen bu vergi paketi en çok da gayrimenkul sektöründe olanların merkezinde. Merakla beklemesinin sebebi maliye bürokrasisinin GYO’lara tanınan kurumlar vergisi istisnasını ne yapacağı yani kaldırılması konusunda bizimle hemfikir olacak mı? Gayrimenkul sektörü ve GYO’lar ise istisnanın devam etmesini istiyorlar. Çünkü bu istisnanın devam ettirememesi yani kalkması durumunda sermaye piyasasını derinleştirme fonksiyonu olan GYO’ların eskisi gibi rağbet görmeyeceği düşüncesi onları tedirgin etmekte. Bu durumda konut portföyü olan GYO’larda vergi istisnalarının devam etmesi isteniyor bu durum anayasa açısından nasıl formüle edileceği hala tartışma konusu.

Fakat eğer GYO olarak vergi istisnası kalkarsa bu durumda sermaye tabana yayılabilir ve gayrimenkuller kıymetsizleşebilir ve önümüzdeki dönemde hayata geçmeye hazırlanan gayrimenkul sertifikası gündeme gelebilir.

Tapu sahiplerine ne olacak! Yoksa boş eve vergi mi ödenecek?

En önemli konulardan biri de konut kira gelirlerinin durumu… bildiğiniz üzere konut kira gelirlerinden belli bir tutarı gelir vergisinden istisna tutulmaktaydı. Maliye bu istisnanın kaldırılmasına talep ediyordu. Açıklanan bazı ifadelerden bu istisnanın kaldırılması kararından vazgeçildiği öğrenildi. Fakat maliye bürokrasisi boş evlerden vergi alınması gibi yeni bir formül bulmuş. Bu verginin amacı ihtiyaç sahipleri varken konutların boş tutulmasının önüne geçmek olduğu ifade ediliyor. Boş konut vergileri kimi ülkelerde yüzde yarım kimininde ise %10 arasında uygulanmakta.

ad826x90

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Altın borçlananlara üzücü haber! Gram altın ikiye katlanacak!

HIZLI YORUM YAP