38,5421$% 0.08
44,1227€% 0.3
51,6916£% -0.11
4.109,39%0,11
3.316,69%-0,01
9.224,84%-0,88
Özellikle Güneydoğu ve Doğu mutfağının vazgeçilmezi olan kuyruk yağı, sarmalarda, dolmalarda, et yemeklerinde de daha birçok yemeğin lezzetlenmesi açısından kullanılmaktadır. Kuyruk yağı içermeyen yemeğin tadının olmadığı konusunu pek çok kişi savunuyor. Bazı kişiler ise kuyruk yağının son derece zararlı bulunduğu savunuluyor.
Kuyruk yağı faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu pek çok kişi için hala tartışma konusudur. Bu konu hakkında araştırma gerçekleştiren kişiler ise kuyruk yağı zararlıdır algısını yıkıyor.
Kuyruk yağının faydasından önce ilk olarak yağın ne olduğundan ya da nasıl elde edildiğinden bahsedilmesi gereklidir. İç yağ olarak ya da dön yağı olarak da bilinir. İç yağ köyün ya da sığır gibi hayvanların vücutlarından elde edilmektedir. Bel, böbrek ya da bağırsakların dış kısmında yer almaktadır.
İşlenmiş olarak da satışa sunulmaktadır. Koyunların kuyruk noktasında bulunan yağ ise kuyruk yağı olarak adlandırılmaktadır. Yemeklerde kullanılmakta olan yağların son derece yararlı olduğunu savunmakta olan uzmanlar ökült alan içinde gerçekleşen şifa çalışmalarında da kullanılmıştır olduğunu açıkladılar.
Kuyruk yağı eski zamanlardan beri şifa amacıyla kullanılır. Özellikle İbn-i Sina’nın kitaplarında kuyruk yağına sıklıkla değinmiş olduğu biliniyor. İşte kuyruk yağının faydaları;
Aç karnına salatalık yemenin faydaları! Bu sorunu kökten çözüyor