DOLAR

34,1956$% 0.19

EURO

37,0625% -0.02

STERLİN

44,6345£% 0.3

GRAM ALTIN

2.978,88%0,85

ONS

2.711,01%0,68

BİST100

9.002,34%0,52

a

Kuru üzüm faydası: Kuru üzümün sağlığa bilmediğiniz faydaları var

Sabahları aç bir şekilde üzüm suyunun içilmesi sağlıklı sindirim gerçekleşmesinden kalp rahatsızlıklarına kadar pek çok hastalığı önlemeye yönelik faydası var.

ad826x90
ad826x90

Kuru üzüm suyu, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Günlük olarak tüketilme durumu tavsiye edilen kuru üzüm bir gece öncesinde suda bekletilmesiyle elde edilir. Bu içecek antioksidan ve lif açısından zengindir. Kansızlık durumuna, kalp ve kemik sağlığına iyi gelmektedir. Direk bir şekilde tüketilmesinin yerine bu şekilde tüketilmesi vitamin ve minerallerin açığa çıkma durumunu kolaylaştırmaktadır. Bu şekilde hem besin değeri hem de emilim durumu hızlanmaktadır.

ad826x90

Kuru üzüm yenildiğinde alınan fayda durumu bu şekilde tüketildiği nde daha kısa sürede fayda alınacaktır.

Kuru üzüm suyu faydası

Kuru üzümün tek seferlik faydası değil de ancak uzun süreli düzenli kullanıldığında pek çok faydası olacaktır.

İlk olarak sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmaktadır. Sindirim sistemine iyi geldiğinden dolayı kabızlık gibi bağırsak sorunlarının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Kuru üzüm suyu lifleri yumuşatır bu şekilde emilim ve sindirimi kolaylaştırır.

ad826x90

Düzenli olarak tüketildiğinde mide bağırsak sorunlarına karşı korunmak mümkündür.

ad826x90

Kuru üzüm detoks etkisi yaratır

Kuru üzüm içermiş olduğu antioksidan ve doğal olan bileşikler sayesinde vücutta bulunan toksin maddelerin uzaklaştırıp detoks etkisi oluşturmaktadır. Kuru üzüm böbreklere fayda sağlamaktadır.

Bağışıklık sistemi üzerinde etkisi vardır. Bağışıklığı güçlendirmektedir. Antioksidan emilimini hızlandırır. Bu şekilde bağışıklık sistemine destek olarak vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı direnç kazanmasına yardımcı dolmaktadır.

Kuru üzümün kan basıncı üzerinde olumlu etkisi vardır. Potasyum minerali açısından çok zengindir. Düzenli bir şekilde kuru üzğm tüketilmesi sodyum seviyesini dengeler. Kalp rahatsızlıklarının bu şekilde önüne geçmektedir. Aynı zaman içermiş olduğu lif ve polifenoller sayesinde de kolesterol oranını düşürmektedir.

Kuru üzüm kan üretimine destek olan bir besindir. İçerisinde yoğun miktarda demir bulunmaktadır. Demirin edilmesine de aynı zamanda destek olmaktadır. Düzenli kullanımda demir düzeyinin arttırılmasını sağlamaktadır.

ad826x90

Kuru üzüm içerisinde kalsiyum ve bor bulunduğundan dolayı kemik sağlığını da olumlu etkilemektedir. Bu minerallerin edilmesini de kolaylaştırdığından dolayı yine güçlü kemik oluşumunu destekler.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Her 3 bin bebekten birinde görülen ‘kistik fibrozis’te erken tanı hayat kurtarıyor

HIZLI YORUM YAP