DOLAR

34,1862$% 0.17

EURO

37,2070% 0.02

STERLİN

44,7574£% 0.27

GRAM ALTIN

2.958,86%0,17

ONS

2.692,68%0,00

BİST100

9.002,34%0,52

a

Ceviz yemenin faydaları: Aç karnına ceviz tüketin

Ceviz tüketmenin faydalarını sizler için araştırdık. İşte haberimizin devamında detaylar...

ad826x90
ad826x90

Kabuklu olarak tüketilen yemişler arasında ceviz yer alıyor. Ceviz doğru bir şekilde tüketilmiş olduğunda karbonhidrat, demir, lif, protein ve demir açısından oldukça zengindir.

ad826x90

Ceviz besininin faydası

  • Ceviz antioksidan açısından oldukça zengindir. Melatonin, E vitamini ve polifenol  bileşiklerini içermektedir. Ceviz oksidatif stresle baş edilmesini sağlamaktadır.
  • Vücutta bulunan kötü kolesterol oranını düşürmektedir. Kötü kolesterol olan LDL yapısının oksidatif hasarını önlemektedir. Bu durum atardamar da birikmeye sebebiyet veren LDL molekülünü azaltır. Bu şekilde kalp hastası olma riskini azaltmaktadır.
  • Omega 3 gibi yağ asitleri kaynağı olmaktadır. Özellikle omega 3 yağ asitleri diğer kabuklu besinlere oranla daha zengin olmaktadır. Özellikle ALÂ ado verilmekte olan yağ asidi dışarıdan alınması gereklidir. Ceviz içerisinde bol seviye de vardır.
  • Enfeksiyonu düşürmektedir. Ceviz içerisinde yer alan polifenoller stres oranına ve enflamasyon oluşturan hücrelere karşı savaşır. Bu şekilde enflamasyonu azaltır.
  • Bağırsak sağlığını büyük oranda destekler. Yararlı bakterileri arttırır bu şekilde sindirime yardımcı olur.
  • Kanser hastalığına karşı koruyuculuk oluşturur. Cevizin içerisinde yüksek oranda bulunan polifenoller ürolitinlere dönüşerek anti enflamatuar etki oluşturarak kansere karşı bir koruyuculuk oluşturur.
  • Zihni desteklemektedir. Beyin hasarını büyük oranda azaltır ve zihinsel fonksiyonları desteklemektedir. Öğrenme becerisi ve de hafıza gelişimine de katkıda bulunur.

Gece yatmadan hemen önce ceviz yenmeli midir

Melatonin açısından zengin olan ceviz, uykuda ekstra bir konfor sağlamaktadır. Uyku da salgılanmakta klan melatonin uyku kalitesini artırarak düzen oluşmasını sağlar.

Aç karnına ceviz tüketilir mi

Aç karnına bir şekilde ceviz yenmesi kolesterol oranını denge de tutar. Kan şekerini dengeler ve bu şekilde diyabet hastalığının yönetilmesine etkili olmaktadır.

Günlük ne kadar ceviz yenmeli

Cevizin 100 gramında 674 kalori vardır. Kilonun dengede tutulması açısından ceviz tüketilirken abartılmaması gereklidir. Günde yaklaşık olarak 7 ila 10 adet ceviz tüketilmesi gereklidir. Cevizin faydası ancak düzenli bir şekilde yenilmiş olduğunda göstermektedir.

ad826x90

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Depresyon üzerine büyük etkisi var: Egzersizin faydası büyük

HIZLI YORUM YAP