DOLAR

34,2368$% 0.24

EURO

37,0886% -0.05

STERLİN

44,7440£% 0.29

GRAM ALTIN

2.960,01%0,20

ONS

2.694,55%0,07

BİST100

9.002,34%0,52

a

Depresyon üzerine büyük etkisi var: Egzersizin faydası büyük

Spor yaparken herkes kendini daha zinde hisseder. Egzersiz sırasında dopamin ve serotonin salgılanır. Birey kendilerini bu hormonlar sayesinde oldukça zinde hisseder.

ad826x90
ad826x90

Gerçekleşen araştırmalara göre fiziksel aktivitiler ve ruh sağlığı arasında bir ilişki bulunduğunu açıkladı. Biobehavioral Reviews dergisi içerisinde gerçekleştirilen araştırma da fiziksel depresyon riski yüzde 23 riskini yüzde 26 oranında azalmıştır. Üstelik gerçekleşen aktivitenin yoğun bir egzersiz olmasına da gerek olmuyor. Araştırmacılar sadece spor egzersizi değil aynı zamanda bahçe ile uğraşmak, araç yıkamak ve doğa yürüyüşü yapmak gibi aktiviteler de depresyon riskini azaltmaktadır.

ad826x90

Merdiven çıkarak da depresyon azaltılabilir

Kardiyoloji Derneği sunulmakta olan araştırmaya göre merdiven çıkılması da uzun yaşam ile ilişkilendirilebilir. 480 bin 479 birey değerlendirilerek meta analiz araştırılması yapılmıştır. Merdiven çıkmanın bu araştırma içerisinde hem kalp sağlığını hem de mental sağlığı önemli yönde etkilemiş olduğunu söyledi.

Yalnızca egzersiz değil besinlerde önemli

İlk olarak şekerli besinler hayatınızdan çıkarmalısınız. Gazlı, şekerli ve kolalı besinlerin tüketiliyor olması telomerlerin kısalmasına sebebiyet veriyor. Bu yüzden hayatınızdan çıkarmalısınız.

Bal diyabetli hastalar tüketilebilir. Bal diyabet hastaları açısından en sağlıklı olan bir alternatiftir. Bal doğru olan şekilde yenildiğinde hem şeker düşürür hem den kolesterol oranı üzerinde etkili olmaktadır. Bal glisemik endeksi yüksek oranda düşürmektedir. Antioksidan etkisi vardır. Bu sebeple günde 1 ila 2 kaşığı geçmemek üzere bal yiyebilir.

ad826x90

Tamamen yağsız beslenme zararlıdır. Düşük yap miktarlı ürünler testesteron seviyesini azaltarak, deri üzerinde kuruluk oluşturmaktadır. Yağsız beslenmek aynı zamanda kabızlık oluşmasına da sebebiyet vermektedir. Sebzelerle bir yemek kaşığı yağ eklenmesi besleyici olacaktır.

ad826x90

Günde 4 fincan kahve içilebilir. Kahve spor yapılmadan öncesinde içilmelidir. Bu şekilde zayıflamayı büyük oranda tetikleyecektir. Kafein günün belli bir saati içerisinde yağ takımını desteklemektedir.

Magnezyum değeri eğer iyi ise destek alınmasına gerek yok. Magnezyum kullanımı yaygınlaşıyor. Ancak Magnezyum kan değerlerine bakılmadan alınmaması gerekiyor. Eğer vücut kanında Magnezyum değeri normal ise fazla alınması hiçbir etkiye sebep olmamaktadır. Magnezyum sadece eksikliğinde doktor eşliğinde verilmelidir.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Prostat ve meme kanserinde umut ışığı

HIZLI YORUM YAP