DOLAR

34,1828$% 0.18

EURO

37,0862% -0.02

STERLİN

44,6616£% 0.29

GRAM ALTIN

2.974,48%0,70

ONS

2.709,05%0,61

BİST100

9.002,34%0,52

a

Bu kez dolandırıcı polis çıktı

ad826x90
ad826x90

İstanbul Tuzla’da hırsızlık timinde görevli bir polis memurunun adı büyük bir dolandırıcılık olayına karıştı. Meslektaşları tarafından parmakla gösterilen o polis iddiaya göre hem mesai arkadaşlarını hem de bölge esnafını 20 milyon lira dolandırdı. Bu zamana kadar çeşit çeşit dolandırıcıların önünü kesen ve vatandaşı kurtaran polis memurları bu kez kendileri mağdur oldu. Kendilerini mağdur eden ise başarılı polis memur arkadaşları Hüseyin Kolo oldu.

ad826x90

Kolo arkadaşları, mesai arkadaşları ve esnaftan çeşitli yatırımlar adı altında para toplayarak 20 milyon liralık vurgun yaptı.Avukat Melisa Çağan, dolandırıcı polisin hırsızlık timinde çalıştığını açıkladı. Bir başka avukat Sedanur Kalkan ise Kolo’nun çevresine güven duygusunu oluşturduğunu belirterek, “Mağdur olduğuna inanmayanlar var.” ifadelerini kullandı.Dolandırıcı Kolo çevresi tarafından güleryüzlü ve yardım sever olarak biliniyordu. Ama bu hallerinin onun
kamuflajı olduğu yıllar sonra ortaya çıktı. Hırsızlık timinde görevli polis, esnafı, arkadaşlarını hatta
meslektaşlarını dahi dolandırdı. Kanal D Haber’de yer alan habere göre çevresi Kolo’ya öyle inandı ki kimisi ineklerini satıp parasını bile ona verdi.

9 YILLIK MEMURDU

Hüseyin Kolo, mesleğe 9 yıl önce başladı. İlk çalıştığı yer yabancılar şubesi oldu, sonra da Tuzla’da bir karakola atandı. Üstelik hırsızlık timinde görev yapıyordu. Güven duygusunu etrafına o kadar aşıladı ki ailelerin içine kadar girdi, meslektaşlarıyla iyi ilişkiler kurdu. Çok yakın ilişkiler kurarak çok sevecen bir
şekilde çok güleryüzü bir şekilde herkese ailesinden biriymiş gibi yaklaştı. Hüseyin Kolo yıllar sonra da
bu güven duygusunu çevresini kandırarak ‘paraya’ çevirdi.

ÖNCE MESAİ ARKADAŞLARINDAN BAŞLADI

Kolo ilk önce karakoldaki mesai arkadaşlarını kandırdı, sonra gittiği olaylardaki mağdurları ve
tanıştığı iş insanlarını hedef aldı. Türlü türlü yatırım yalanlarıyla onlardan da paralar topladı. Mağdur
edilmiş birinin de duygularına daha çok hitap edebildiği için güvenini kazandı.

ad826x90

20 MİLYON LİRA TOPLADI

Kolo’nun 50’ye aşkın kişiden 20 milyon aşkın para topladığı belirlendi. Ama iddiaya göre o parayı da yasa dışı bahis oynarken kaybetti ve foyası da ortaya çıkmış oldu. Mağdur polisler, arkadaşlarını şikayet etmek zorunda kaldı. Hüseyin Kolo şu anda tutuklu ve cezaevinde.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Avrupa Yatırım Holding, girişim sermayesi fonu kuruyor

HIZLI YORUM YAP