Hindistan cevizi nerede yetişir
Hindistan cevizi tropikal yerlerde yetişmekte olan palmiye ağacından üretimi gerçekleşen Cocos Nucifera meyvesidir. Kabuğu oldukça sert ve lifli yapıdadır. İçi ise hem sulu hem de tatlıdır. Hindistan cevizinin suyu besleyici ve oldukça lezzetlidir.
Ayrıca Hindistan Cevizinden yağ da üretilmektedir. Kozmetik, pişirme ve endüstriyel amaçlar açısından da çeşitli olarak kullanılmaktadır. Besleyici bulunan bu özellikler ile çok yönlü olan kullanım alanı ise Hindistan Cevizi dünyası içerisinde oldukça popüler olan bir gıdadır.
Hindistan Cevizinin bilinmeyen faydaları
- Hindistan cevizi vitamin, mineral ve lif açısından oldukça zengindir. Özellikle içeriğinde demir, magnezyum ve potasyum vardır.
- Hindistan cevizi yağı aynı zamanda doymuş yağ açısından da oldukça zengin bir besindir. Kalp sağlığına oldukça faydalıdır. Vücut için enerji kaynağıdır.
- Hindistan cevizi içerisinde laurik asit vardır. Bu asit vücudu enfeksiyon ve mikroplara karşı korur. Bu sebeple bağışıklık sistemi üzerinde güçlendirici rol oynar.
- Hindistan cevizi yağı aynı zamanda metabolizma üzerinde etkisi vardır. Hızlandırarak kilo vermeyi de kolaylaştırır.
- Hindistan cevizi güzel bir nemlendiricidir. Cilt ve saçlar üzerinde kullanılabilir. Antioksidan özelliği bulunuyor. Bu yüzden toksin attırırken cildi koruyarak doğal bir parlaklık kazandırır.
- Kan içerisinde kötü kolesterol olan LDL seviyesini düşürürken iyi kolesterol olan HDL düzeyini arttırır.
- Lif açısından oldukça zengin bir besindir. Sindirimi destekler ve boşaltımı kolaylaştırır.
- Vücudu antioksidan özelliği sayesinde serbest olan radikalleri karşı korurken hücre hasarını azaltır.

