38,5042$% 0.04
43,9457€% 0.08
51,4746£% -0.45
4.068,34%-0,89
3.286,56%-0,92
9.166,97%-0,63
Yaz ayı geliyor. Kirazlar şimdiden tezgahlarda yer alıyor. İşte Kirazım bilinmeyen faydaları…
Kiraz vücudun bağışıklık sistemini destekleyen flavonoidler açısından oldukça zengindir. Ayrıca içinde C vitamini yönünden de zengindir. Bu şekilde bağışıklığı oldukça korur.
Kiraz meyvesi aynı zamanda ağır ağrı kesicidir. 20 kirazın içerisinde 12 ila 25 mg miktarında antosiyanin bulunmaktadır. Bu maddenin ağrı kesici özelliği vardır. Hatta öyle ki pek çok ağrı kesiciden 10 kat daha fazla güce sahiptir.
Eklem ağrılarını rahatlatırken göz hastalıklarına karşı da koruyucu olan iltihap gideren Kürt şeyin maddesini içermektedir.
Antikanserojen özelliği bulunan kimyasal elazığ asit açısından oldukça zengin bir yapıdadır. İçeriğinde bulunan zengin mineral sayesinde vücudun su dengesini korur. Kan şekerini düşürür ve aynı zamanda damar sertliğini giderir.
İdrar söktürücü özelliği vardır. Vücudu bu sayede zehirli maddelerden temizlerken ürik asit ve ürat tuzunun da atılmasını sağladığından dolayı güç ve romatizma hastalığı ile kireçlenmeyi de önlemektedir.
Meyvesi kurusu yenebilirken aynı zamanda reçeli, hoşafı, konserve ya da donmuş olarak da tüketilebilir. Plastik kaba koyulup saklanarak yıkanıp tüketilmesi gereklidir.
Rengi köyü olan kirazlar oldukça tatlıdır. Buzdolabından çıkarılıp 1 ila 2 saat arasında bekletilmelidir. Bazen kirazlar 2 ila 4 gün içinde tüketilmesi gerekmektedir.
Artık diyet yapmayacaksınız: Zayıflarken diyet yapmanızı gerektirmeyen o 3 formül